ILCES

ILCES - Intergenerational Learning Communitie

Europski zeleni dogovor (The European Green Deal) postavio je ambiciozan cilj za države članice, kako bi postale klimatski neutralne do 2050. godine. Postizanje cilja zahtijeva zajedničke napore svih sudionika, od vlade i poduzeća pa sve do ustanova za obrazovanje i članova lokalne zajednice svih dobnih skupina.

Kako bi se vodio ekološki prihvatljiv životni stil, građani bi trebali jasno razumjeti ekološki utjecaj na vlastite živote, te posjedovati relevantne vještine i kompetencije. Upravo zbog toga, centri za obrazovanje odraslih (kao i nevladine organizacije, knjižnice, muzeji itd.) mogu postati „zeleni“ zagovornici promovirajući održivost i ekološku osviještenost među mladom, odraslom i starijom populacijom.

ILCES namjerava pomoći ustanovama za obrazovanje odraslih kako bi postali napredni centri za učenje koji promiču ekološku svijest temeljenu na 6R održivosti:

 1. Rethinking - promišljanju
 2. Refusing - odbijanju
 3. Reducing - smanjivanju
 4. Reusing – ponovnom korištenju
 5. Repairing – popravljanju
 6. Recycling - recikliranju 

 

NOSITELJI PROJEKTA:

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies (Latvija)
   

PARTNERI NA PROJEKTU

 • CESIE (Italija)
 • Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. (Njemačka)
 • Redial Partnership CLG (Irska)
 • Diopter - otvoreno učilište (Hrvatska)

 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Podrška Europske komisije za izradu ove publikacije ne znači odobravanje sadržaja koji održava stavove autora, te se Komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija sadržanih u njoj. 

VAUČERI U OBRAZOVANJU ODRASLIH

ISKORISTI PRILIKU I UGRABI SVOJ VAUČER!

Učinkovito upravljanje vremenomUčinkovito upravljanje vremenom

Ovaj trening u prvom redu pomaže u osvještavanju problema koji vam onemogućuju da učinkovito upravljate vremenom. U današnje vrijeme, s brzim tempom života, mnogi sanjaju o tome da dan ima više od 24 sata.
Na treningu se uče znanja i vještine koji će vam pomoći da odredite prioritete, da uspješno delegirate i da učinkovito planirate svoje vrijeme.

Kome je trening namijenjen?

Trening je namijenjen poslovnim ljudima i pojedincima koji su u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu izloženi stresnim situacijama te žele naučiti kako se nositi s njima i kako učinkovito upravljati vremenom.

Što polaznik dobiva:

 • - Znanja što je efikasno i humano upravljanje vremenom;
 • - koji su razlozi zbog kojih vrijeme upravlja nama;
 • - uvjete za efikasno postavljanje ciljeva;
 • - kako odrediti prioritete;
 • - tehnike efikasnog planiranja vremena;
 • - kako individualizirati pisane planove da odgovaraju specifičnosti svake osobe.

Učinkovito upravljanje vremenom je u današnjem vremenu nužno potrebno zbog velikog broja obaveza koje ima svaka zaposlena osoba. Uskladiti privatni i poslovni život, izvršavati sve obaveze i uz to imati slobodno vrijeme je moguće ukoliko se nauče i primjene određena znanja i tehnike. Primjenjivanjem ovih znanja povećava se učinkovitost zaposlenika u izvršavanju  radnih obaveza.

Metode rada:

Predavanje, grupne radionice, praktične vježbe, diskusija.

Voditelj treninga: Jelena Vrsaljko