ILCES

ILCES - Intergenerational Learning Communitie

Europski zeleni dogovor (The European Green Deal) postavio je ambiciozan cilj za države članice, kako bi postale klimatski neutralne do 2050. godine. Postizanje cilja zahtijeva zajedničke napore svih sudionika, od vlade i poduzeća pa sve do ustanova za obrazovanje i članova lokalne zajednice svih dobnih skupina.

Kako bi se vodio ekološki prihvatljiv životni stil, građani bi trebali jasno razumjeti ekološki utjecaj na vlastite živote, te posjedovati relevantne vještine i kompetencije. Upravo zbog toga, centri za obrazovanje odraslih (kao i nevladine organizacije, knjižnice, muzeji itd.) mogu postati „zeleni“ zagovornici promovirajući održivost i ekološku osviještenost među mladom, odraslom i starijom populacijom.

ILCES namjerava pomoći ustanovama za obrazovanje odraslih kako bi postali napredni centri za učenje koji promiču ekološku svijest temeljenu na 6R održivosti:

 1. Rethinking - promišljanju
 2. Refusing - odbijanju
 3. Reducing - smanjivanju
 4. Reusing – ponovnom korištenju
 5. Repairing – popravljanju
 6. Recycling - recikliranju 

 

NOSITELJI PROJEKTA:

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies (Latvija)
   

PARTNERI NA PROJEKTU

 • CESIE (Italija)
 • Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. (Njemačka)
 • Redial Partnership CLG (Irska)
 • Diopter - otvoreno učilište (Hrvatska)

 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Podrška Europske komisije za izradu ove publikacije ne znači odobravanje sadržaja koji održava stavove autora, te se Komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija sadržanih u njoj. 

VAUČERI U OBRAZOVANJU ODRASLIH

ISKORISTI PRILIKU I UGRABI SVOJ VAUČER!

Naziv projekta:                                  

Znakovi kvalitete

Korisnik:                                           

Diopter - otvoreno učilište

Vrijednost:                                        

13.000,00 kuna

Iznos sufinanciranja EU:                  

13.000,000 kn - 100%

Razdoblje provedbe projekta:           

12 mjeseci (19. 03. 2021. - 19. 03. 2022.)

Opis projekta 

Projektom smo produbili konkurentnost i prepoznatljivost usluga učilišta. Diopter - otvoreno učilište je prvo učilište u Istri dobitnik znaka HGK Hrvatska kvaliteta. Znak nam je dodijeljen za srednjoškolske programe i programe osposobljavanja za brojna zanimanja. Doprinosi to konkurentnosti i povećanju prepoznatljivosti na tržištu. 

Ciljevi projekta 

Projekt se provodi s ciljem unapređenja poslovanja Diopter - otvorenog učilišta, stvaranja prepoznatljivosti i dodane vrijednost i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Provedba projekta uključuje aktivnost dodjele znaka kvalitete ustavovi za obrazovanje odraslih, te neophodne aktivnosti unutar projekta. Aktivnosti se odnose na ishodovanje znaka kvalitete za srednjškolske programe, tj. trogodišnja i četverogodišnja zanimanja; prodavač, vozač motornih vozila, zidar, konobar, kuhar, slastičar, pekar, mesar, ekonomist, komercijalist, tehničar cestovng prometa, građevinski tehničar, agrotehničar, kao i za brojna osposobljavanja za zanimanja poput: knjigovođa, maslinar, vinar i vinogradar, proizvođeč voća i povrća, prerađivač ljekovitog bilja, maser, njegovatelj, kuhar, slastičar, priprematelj pizze, konobar, barmen, turistički animator, dadilja, priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje i brojna druga. 

 

Kontakt osoba za više informacija: 

Nensi Pereša Licul

info@diopter.hr

052/501-500  098/276-179