ILCES

ILCES - Intergenerational Learning Communitie

Europski zeleni dogovor (The European Green Deal) postavio je ambiciozan cilj za države članice, kako bi postale klimatski neutralne do 2050. godine. Postizanje cilja zahtijeva zajedničke napore svih sudionika, od vlade i poduzeća pa sve do ustanova za obrazovanje i članova lokalne zajednice svih dobnih skupina.

Kako bi se vodio ekološki prihvatljiv životni stil, građani bi trebali jasno razumjeti ekološki utjecaj na vlastite živote, te posjedovati relevantne vještine i kompetencije. Upravo zbog toga, centri za obrazovanje odraslih (kao i nevladine organizacije, knjižnice, muzeji itd.) mogu postati „zeleni“ zagovornici promovirajući održivost i ekološku osviještenost među mladom, odraslom i starijom populacijom.

ILCES namjerava pomoći ustanovama za obrazovanje odraslih kako bi postali napredni centri za učenje koji promiču ekološku svijest temeljenu na 6R održivosti:

 1. Rethinking - promišljanju
 2. Refusing - odbijanju
 3. Reducing - smanjivanju
 4. Reusing – ponovnom korištenju
 5. Repairing – popravljanju
 6. Recycling - recikliranju 

 

NOSITELJI PROJEKTA:

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies (Latvija)
   

PARTNERI NA PROJEKTU

 • CESIE (Italija)
 • Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. (Njemačka)
 • Redial Partnership CLG (Irska)
 • Diopter - otvoreno učilište (Hrvatska)

 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Podrška Europske komisije za izradu ove publikacije ne znači odobravanje sadržaja koji održava stavove autora, te se Komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija sadržanih u njoj. 

VAUČERI U OBRAZOVANJU ODRASLIH

ISKORISTI PRILIKU I UGRABI SVOJ VAUČER!

Postanite KUHAR, SLASTIČAR ili KONOBAR i radite ono što volite!

 
U iznimnoj suradnji s Gastro Klubom Pula, Diopter - otvoreno učilište provodi prekvalifikaciju ili doškolovanje za „najukusnija“ zanimanja koja naše učilište nudi.
Sva teorijska i praktična znanja prenijet će vam vrhunski predavači i chefovi s kojim surađujemo dugi niz godina.
Naučite vještine samostalnog rada u ugostiteljstvu, planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih jela te mnoge druge kompetencije zbog kojih ćete lako konkurirati na tržištu rada.
Uvjeti i isprave potrebni za upis:
✅svjedodžba završene osnovne škole, 15 godina života (doškolovanje)
✅razredne svjedodžbe srednje škole i završna svjedodžba (prekvalifikacija)
✅liječničko uvjerenje (potvrda) o zdravstvenoj sposobnosti i sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu
Svi su programi obrazovanja verificirani pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te se stečena zanimanja upisuju u e- knjižicu.

 

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju na broj tel. 501-500, mob. 098/276-179. Pošaljite nam upit e-mailom na diopter@diopter.hr ili nas posjetite u uredu na adresi: Trierska 7, Pula.